detail_img

07-07-2016

Ramazan, iyiliklerin, gönülleri sevindirmenin ve paylaşmanın ayıdır Ramazan. Her iyiliğin karşılığının kat kat verildiği bu ayda bizler de çalışmalarımızı artırdık. İftar sofralarında kardeşlerimizi ağırladık, evine ekmek götüremeyen kıymetli gönüllerin mutfaklarını şenlendirdik. Ramazan’ın ardından gelen bayramı ise, minik gönüllerin tatlı tebessümleriyle yaşadık.

Bosna Hersek’ten Kenya’ya, Kosova’dan Endonezya’ya, Kamboçya’ya kadar 27 ülkede iftar sofraları kurduk. İftar sofralarımıza gönül sofraları dedik ki gönülleri birbirine ısıtan, kardeşliğimizi hatırlatan, mazinin şanlı hatıralarını tazeleyen sohbetlerin gönüllere aktığı iftarlar olsun.

Bu yıl Türkiye başta olmak üzere Kenya, Suriye, Sudan, Uganda, Hindistan, Güney Afrika, Gana, Patani, Kamboçya, Sri Lanka, Somali, Gazze, Nijer, Bangladeş, Bosna Hersek, Makedonya, Endonezya, Malezya, Kazakistan, KKTC, Afganistan, Kudüs,  Sırbistan, Karadağ, Arnavutluk ve Kosova, iftar sofralarında misafirlerimizi ağırladığımız ülkelerdi. Yüz seksen binden fazla kardeşimizle bu sofralarda hasbihal ettik, gönüllerini şenlendirdik.

Bu Ramazan da yine kardeşlerimize yardım köprüleri kurduk. İhtiyaç sahibi gönüllerin hanelerini kumanya paketleriyle ziyaret ettik.  Gönüllerini sevindirdik.

Ramazan’ın ardından gelen bayram sevinci ile hepimiz heyecanlanırken bir grup var ki eminiz onların sevinçleri ve heyecanları bambaşka. Minik yürekli çocuklarımız. Bayramın coşkusunu yaşasınlar diye ziyaret ettiğimiz hiçbir ülkeye elimiz boş gitmedik. Onları sevindirecek ve bayramlarını unutulmaz kılacak hediyelerle gönüllerini fethettik. Çünkü biliyoruz ki iyilikle büyüyen nesiller arkalarından gelen kardeşlerine de iyilikle muamele eder.

Ramazan ve bayramın heyecanını yine tüm Türkiye ve 27 ülkeyle birlikte yaşadık. Her günümüzün bayram olması, her iyiliğimizin Ramazan ayının bereketini yaşatması duası ile.

Bu haberleri incelediniz mi?

19-11-2015
Sadaka İyiliğe Açılan Kapıdır

İyilikle, dostlukla ve kardeşlikle örülmüş bir köprü inşa ediyoruz.

Devamını Oku
10-03-2017
Somali'de 1 Su Kuyusu Binlerce Kişiye Rahmet Oluyor

Somali'de 1 Su Kuyusu Binlerce Kişiye Rahmet Oluyor

Devamını Oku
02-01-2019
Kış Şartlarında Suriye'de Yaşam

Kış Şartlarında Suriye'de Yaşam

Devamını Oku