detail_img

22-03-2024

Dünyada su kaynakları hızla azalmaya devam ederken içme suyuna erişim imkanı da gittikçe zorlaşıyor. Bu soruna dikkat çekmek için 1993’ten bu yana 22 Mart tarihi Dünya Su Günü olarak kutlanıyor.



Uluslararası istatistiklere göre her sene 829 bin kişi temiz içme suyu yetersizliğinden dolayı vefat ediyor. 844 milyon insan da içme suyuna erişimde ciddi sıkıntılar çekiyor.



Hayrat Yardım olarak bu alanda şimdiye kadar 26 ülkede 4 bin su kuyusu açılmasına öncülük ederek yüz binlerce insanın temiz içme suyuna rahatça ulaşabilmelerine aracı olduk.



Yine bu hususta, asırlardır bizlere yurt olan mübarek vatan topraklarımızın müdafaası uğrunda şehadete eren aziz şehitlerimizin hatıraları, sınırlarımızın ötesinde, mazlum coğrafyalarda da yaşamaya devam etsin diye; İçişleri Bakanlığının destekleriyle başladığımız “Şühedanın İzinde 500 Su Kuyusu” projesi kapsamında Çad, Kamerun, Nijer, Togo, Afganistan ve Bangladeş gibi su krizlerinin yaşandığı ülkelerde açtığımız kuyular ile hem 500’den fazla şehidimizin isimlerinin hayırla anılmasına hem de 260 binden fazla insanın içilebilir, temiz suya kavuşmasına vesile olduk.



Siz de yapacağınız bağışlarla yeni bir su kuyusunun açılmasına katkıda bulunabilirsiniz.

Bu haberleri incelediniz mi?

23-11-2020
Hayrat Yardım olarak Kışlık Kampanyamızı başlatıyoruz!

Suriye savaşı sebebiyle vatanlarından göç ederek kışın ağır şartları altında hayatta...

Devamını Oku
10-12-2015
ÇOCUKLAR ÜŞÜMESİN

Havalar giderek soğurken kar yağışları bazı bölgelerde yüzünü göstermeye başladı bile.

Devamını Oku
16-07-2016
BASIN AÇIKLAMASI

15 Temmuz 2016

Devamını Oku