detail_img

11-03-2024

Arama kurtarma; deprem, yangın, sel, heyelan vb. pek çok afette acil yardıma ihtiyacı olan kimselerin yerini tespit edip onları güvenli yerlere nakletme faaliyetlerinin genel adıdır. 


Ülkemiz de sahip olduğu tektonik, topografik ve sismik yapısı dolayısıyla her sene irili ufaklı çok sayıdaki afetlerden maddi ve manevi olarak etkilenmektedir.



Çok sayıda vatandaşımızın vefat ettiği ve geniş çaplı hasarlara neden olan bu hadiseler, afet yönetiminin bir parçası olan arama kurtarma faaliyetlerinin önemini ortaya koymaktadır.


İşte bu noktadan hareketle Hayrat Yardım bünyesinde Arama Kurtarma birimi kurulmuştur. Kurulduktan sonra çok kısa bir zamanda pek çok vilayette teşkilatlanmaya gidilerek, gönüllü kursiyerlerin Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) yönetiminde hafif ve orta düzey arama kurtarma akreditasyon eğitimleri almaları sağlanmıştır.



Son olarak Hayrat Arama Kurtarma İstanbul ekibimiz AFAD tarafından İstanbul’da ilk defa gerçekleştirilen Ağır Seviye Arama Kurtarma Akreditasyon sınavını başarıyla tamamlamıştır. Bizler de bu hususta emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.


Bu haberleri incelediniz mi?

20-11-2014
“Hayrat Köyü” Başkanımız Av. Hakkı Aygün’ün Katılımıyla Açıl...

“Hayrat Köyü” Başkanımız Av. Hakkı Aygün’ün Katılımıyla Açıldı

Devamını Oku
25-09-2019
Yetim ve Muhtaç Yavrulara Sağlık Hizmeti Taşıyoruz

Hayrat Yardım Öksüz-Yetim ve Muhtaç Yavrulara Sağlık Hizmeti Taşıyor

Devamını Oku
12-02-2014
Bursa'dan Suriye'ye Yardım Tırları Kalktı

Bursa'dan Suriye'ye Yardım Tırları Kalktı

Devamını Oku