detail_img

10-12-2018


Milletimiz her dertlinin derdine, her mazlumun acısına bir merhem olmak arzusu ile binlerce yıldır insanlığa örnek olmaktadır. Hayrat Yardım bu nurani hissiyatın mücessem hali olarak ülkemizin diğer nadide kuruluşları gibi iyiliğin bayrağını tüm coğrafyalara ulaştırmaya çalıştırmaktadır.



Sayın Cumhurbaşkanımızın onayı ve Bakanlar Kurulu Kararları ile 2016 yılında KAMU YARARI ve 2017 yılında da İZİN ALMADAN YARDIM TOPLAMA İZNİ statüsü alan Hayrat Yardım Derneği, milletimizin en temiz duygularına tercüman olmaya devam etmektedir.



Hayrat Yardım 8 Aralık 2018 tarihinde içlerinde kadın doğum, pediatri, çocuk cerrahisi, aile hekimi, dahiliye, üroloji, psikiyatri ve göz hastalıkları uzmanlarını barındıran 11 uzman hekim ve yardımcı sağlık personelleri, 43 kişilik bir ekiple Suriye Azez bölgesindeki mülteci kamplarında muayene, tedavi ve sünnet şöleni düzenledi. Beraberlerinde muayene ve tedavi için gerekli olan medikal malzeme, ilaç, tıbbi cihazlar gibi ekipmanlarında ulaştırıldığı mülteci kamplarında tıbbi müdahaleler yapıldı. Dokuz yüz hasta muayenesi yapıldı. Sekiz yüz elli adet reçete düzenlendi ve Hayrat Yardımın temin ettiği ilaçlar hastalara verildi. Sünnet poğramının ilk aşamasında kırk yedi adet çocuk sünnet edildi. Otuz tane ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmeti ihtiyacı olan hasta Sağlık Bakanlığı yetkililerine bildirilerek hastaneye yönlendirildi. Sünnet olan çocukların elleri boş bırakılmadı. Hediyeleri verilip ikramlarda bulunularak küçük bir bayram havası oluşturulmaya çalışıldı. Bu bölgede daha önce yaklaşık 5000 hasta tedavi edilmişti. Son iki yılda 8 kez Suriye içindeki mülteci kamplarında muayene ve tedavi projeleri yürütüldü. Hayrat Yardımın sadece Suriye içindeki sağlık projelerinde şimdiye kadar yaklaşık 300 gönüllü sağlık personeli hizmet verdi.



Arakan, Filistin, Afrika ve daha bunun gibi her nerede mazlum ve mağdur varsa orada umuda uzanan bir nefes olmayı kendine misyon edinen gönüllüler, şimdi de Suriye’de hasta ve çocuklara destek oldu.



Suriye içindeki Mülteci kampları; iç karışıklığın ve savaşın en acı neticesi olmaya devam ediyor. Türkiye’den STK ların destekleri ile ayakta kalmaya çalışan yüzbinlerce, insan gelecek kaygısı ve hayatta kalma mücadelesi ile her gün yüzleşmek zorunda kalmaktadır. Ülkemizin her yönden kol kanat germeye çalıştığı bu savaş mağdurlarına, milletimiz adına yardım eden Hayrat Yardım bu bölgede faaliyetlerini artırarak devam ettirmektedir.



Şimdiye kadar 1 500 'ü aşkın yardım tırı ulaştırılan bölgede yaklaşık 100 bin kişiye her gün ekmek dağıtılmaktadır. Yetim eğitim merkezlerinde yüzlerce yetimin eğitim ve ihtiyaçları üstlenilmiş vaziyettedir. İdlib'in merkezinde bulunan 7 adet mağazada yetim ve ailelerine ücretsiz giyecek yardımı yapılmaktadır. Savaşın her türlü imkânı kısıtladığı burada ihtiyaç bitmemektedir.



Milletimizin şefkati kardeşlerimizin yaralarını sarmaya devam edecektir.

Bu haberleri incelediniz mi?

09-06-2021
Kocaeli - Gebze'den İdlip'e 10 Yardım Tırı

İdlip’te yaşayan savaş mağdurlarına 10 tır gıda ve elbise desteği verdik.

Devamını Oku
18-10-2018
Sudan'da 20 Bin Kur'an Dağıttık

Sudan'da 20 Bin Kur'an Dağıttık

Devamını Oku
02-05-2021
Hayrat Yardım, 2021 Ramazan Faaliyetleri

İslam âlemlerinde bulunan ihtiyaç sahiplerine hayırseverlerin yardımlarını ulaştırıyoruz.

Devamını Oku